- Valentin Țicu (24 de ani), fundaș la Petrolul Ploiești, va fi nevoit să se opereze din nou, după ce a suportat o intervenție la genunchi în țară, în vara trecută.
- Fotbalistul susține că grefa care i-a fost introdusă pentru a-i reface ligamentul a fost afectată de o infecție, stafilococ auriu, pe care medicii din Italia i-au descoperit-o în genunchi.
- La ce spitale din România a fost operat și ulterior tratat, când i-a fost diagnosticată infecția și de ce riscă să nu mai joace deloc până în 2026, în rândurile de mai jos.
Un fotbalist important din Liga 1, care s-a aflat inclusiv în circuitul echipei naționale, trece printr-un calvar de nedescris. Numele lui: Valentin Țicu, în vârstă de 24 de ani.
În vara trecută a suferit o accidentare gravă, ruptură a ligamentelor încrucișate de la genunchi. A decis să se opereze în România și perioada de pauză estimată era de 5-6 luni.
De atunci au trecut aproape 7 luni și nu doar că Țicu nu e gata să revină pe gazon, dar a aflat că ceea ce a urmat după operație i-a agravat situația.
Ce spune Țicu: „Italienii au descoperit că am stafilococ auriu”
A decis să meargă la o clinică în Italia, unde medicii de acolo i-au descoperit și cauza. Una incredibilă.
„Nu cred că a fost vorba despre o operație nereușită. Am luat un virus, stafilococul auriu, și s-a ajuns ca grefa de ligament să nu se lipească. Deci, din cauza bacteriei nu a reușit operația.
Am făcut toate analizele și mi-au găsit bacteria în genunchi. Este bine că nu s-a răspândit în sânge. Sunt sub tratament cu antibiotic timp de 25-30 de zile.
În momentul în care voi elimina bacteria, abia atunci se poate interveni. Altfel, voi păți același lucru. Din 10 în 10 zile fac analizele în România, să văd care este treaba”, a declarat Țicu pentru sportpesurse.ro.
Practic, Țicu susține că din cauza unei bacterii, descoperită la analizele din Italia, intervenția chirurgicală efectuată în România a fost de prisos.
Trebuie să o ia de la capăt, ba, mai mult, de această dată, ar urma să suporte chiar două operații, iar perioada de absență, din acest moment să fie de 8-9 luni. Ceea ce ar însemna ca el să revină abia în 2026! La 1 an și jumătate de când a jucat ultima dată.
Surse medicale, din clinicile și spitalele în care Țicu a fost în România în ultimele 6-7 luni, susțin că fotbalistul a ales să fie operat de doctorul Radu Paraschiv, cel care realizase alte două intervenții la doi jucători de la Petrolul: Doua și Marius Bratu.
În ce spitale din România a fost Țicu: Metropolitan și Bagdasar-Arseni
Operația în cazul lui Țicu a avut loc la Spitalul Metropolitan, după care, a mai fost nevoie de o intervenție minoră, pentru extragerea firelor de la operație, care s-a derulat la Spitalul Bagdasar-Arseni.
Țicu, așa cum susține, se află acum sub tratament cu antibiotic pentru a îndepărta infecția din corp, ulterior urmând să suporte noi intervenții, la genunchi, în Italia.
A fost Țicu, așa cum s-a întâmplat cu mulți alți pacienți, victima unei infecții nosocomiale luată din spitalele din România?
Aceleași surse medicale au spus pentru GOLAZO.ro că infecția cu care Țicu a fost diagnosticat s-a produs la începutul anului 2025. Adică la aproape 6 luni de la operația de la Spitalul Metropolitan și 4-5 luni de la vizita la Bagdasar-Arseni.
O infecție nosocomială, ceea ce legea definește o infecție cu care o persoană se alege din spital, intră în această categorie dacă diagnosticarea ei a fost la cel mult 30 de zile, în cazul operațiilor, cum e situația lui Țicu. Fotbalistul a fost la analize în Italia abia la începutul acestui an.
Infecție nosocomială sau alt tip de infecție?
„E foarte posibil ca la el să fie vorba despre o infecție, pe care a avut-o în orice altă parte a corpului, la o măsea, să zicem, care imediat i s-a transmis în genunchi, unde avea acea grefă nouă introdusă. Cel mai probabil a fost o infecție hematogenă, nu nosocomială“, au susținut aceleași surse medicale.
După ce va termina tratamentul cu antibiotic, Țicu va merge în Italia și se va opera la un chirurg celebru: profesorul Paolo Mariani, de la Vila Stuart, din Roma.
Acesta a operat peste 1.300 de sportivi în activitatea lui, printre care și fotbaliști din România, ultimii fiind Lixandru (FCSB), Paradela (U Craiova).