Sport poate face toată lumea dar afacerile în sport nu sunt pentru oricine și nu sunt deloc o întreprindere ușoară. Se spune adesea că antreprenorii din lumea sportului riscă mai mult și pot pierde repede. Mulți dintre ei sunt foști sportivi, poate și pentru că înțeleg mai bine ce înseamnă să încerci să faci bani în acest domeniu.
Și, tot ca foști sportivi, pun în joc calități importante pentru antreprenoriatul de succes: perseverență și spirit competitiv. La Hotnews.ro și StartupCafe.ro căutăm videostory-uri cu antreprenori care au investit bani, nu neapărat direct în sport - ci în activități care au legătură cu sportul.
Unii încă vin cu bani de acasă, alții nu s-ar descurca fără voluntari. Unii au SRL-uri, alții ONG-uri. În spatele unora dintre inițiative stau performeri renumiți, campioni chiar. În spatele altora sunt nume obișnuite de investitori.
”Antreprenori în sport” este o miniserie video filmată în București dar și în alte câteva orașe din țară. Primul episod este despre o campioană olimpică, un grup de voluntari și un maraton internațional apărut după ani de alergări prin parcurile Capitalei.
Într-un deceniu și jumătate de perseverență, Bucharest Running Club a menținut Bucureștiul pe harta alergătorilor din România și din toată lumea. În octombrie 2023, maratoniști de profesie ori simpli alergători de ocazie se vor aduna iarăși pentru un nou test al propriilor limite.
Valeria Răcilă van Groningen a făcut testul ăsta de vreo 25 de ori la tot atâtea maratoane și semimaratoane de prin toată lumea dar nu îți spune în video despre asta.
Valeria și colegul său voluntar Laurențiu îți povestesc cum a devenit Maratonul Bucureștiului o pasiune, o încăpățânare, o echipă dar, mai ales, o mulțime urbană cu zeci de mii de oameni adunați la un loc în pantofi de alergare.
Miniserie video susținută de Superbet
* articol publicat inițial pe Hotnews.ro