- Cele mai interesante știri ale săptămânii din marketing și business sportiv. Episodul 2
- Azi, despre miliardele din NBA, sportul feminin în Gen Z și care e legătura dintre FRF și blockchain.
1. Cluburile din Premier League nu vor mai avea voie să cheltuiască peste 85% din venituri pentru transferurile de jucători și pentru salarii. Manchester City, Manchester United și Aston Villa s-au opus acestei decizii.
2. NBA a vândut drepturile tv pentru următorii 11 ani cu 76 de miliarde de dolari unui grup de cumpărători format din ESPN, NBC și Amazon. Cea mai mare sumă, de 2,6 miliarde pe an, va fi plătită de ESPN, instituție media deținută de Disney.
3. Real Madrid nu poate comercializa deocamdată tricouri care au pe spate numele Mbappe, întrucât drepturile de imagine ale atacantului francez aparțin lui Paris-Saint Germain până la data de 1 iulie.
4. Federația Română de Fotbal și Alexandrion Group, parte din Nawaf Salameh Family Office, au semnat un parteneriat pe trei ani pentru susținerea fotbalului românesc și pentru dezvoltarea societății prin inițiative ce promovează sănătatea, performanța și excelența.
5. Potrivit unui sondaj efectuat recent în Marea Britanie, 66% dintre femeile adulte din Generația Z practică sport. În total, 18 milioane de reprezentante ale sexului frumos sunt implicate activ în mișcarea sportivă sau urmăresc evenimentele sportive.
6. World Athletics va lansa în 2026 o competiție pentru desemnarea superlativelor în atletism. Prima ediție va fi găzduită de Budapesta, unde sportivi din 70 de țări se vor întrece pentru un fond de premiere de 10 milioane de dolari.
7. Prin platforma de streaming JioCinema, compania de media Viacom18 estimează că va face 150 de milioane de vizualizări pe teritoriul Indiei în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris (26 iulie – 11 august).
8. Real Madrid a primit 20 de milioane de euro pentru cucerirea Ligii Campionilor, iar Borussia Dortmund a încasat mai mulți bani, deși a pierdut! În transferul de 103 de milioane al lui Jude Bellingham de la Dortmund la Real exista o clauză potrivit căreia clubul german urma să primească 25 de milioane de euro în plus față de suma inițială dacă englezul câștiga cu madrilenii cea mai importantă competiție intercluburi, ceea ce s-a și întâmplat.
9. Federația Română de Fotbal a semnat un parteneriat cu Modex și cu FIFA, grație căruia microbiștii din țara noastră vor beneficia de acces pe FIFA Collect, o platformă ce utilizează tehnologia blockchain pentru a crea colecții digitale unice având tematică istoria fotbalului.
10. US Soccer și Asociația de Fotbal din Germania sunt primele foruri fotbalistice naționale care au acceptat ca avatarele jucătorilor să apară în jocurile incluse pe „FIFA World”, platformă lansată de Roblox în colaborare cu FIFA.
- Autorul pastilei săptămânale "Business Drops" pentru GOLAZO.ro este Cristian Gheorghe, fost manager la Sportul Studențesc în anii 2000. Co-autor al manualului de Marketing Sportiv, el este fondatorul Sports Business Academy și inițiator al primei scoli de marketing sportiv in ASE București