- Pe valul entuziasmului, Bîrligea a trimis deja mesajul războinic către colosul cu picioare de sticlă din Premier League. Dar Șut a fost omul meciului. A blocat accesul spre careul propriu, a echilibrat jocul la mijlocul terenului și a înscris 2 goluri. Pare simplu, nu?
Qarabag are tricourile Argentinei și apărarea unei echipe care s-a strâns pentru o miuță la marginea satului. Dar are și un atac cam peste tot ce întâlnește FCSB în campionat.
Se joacă pe bătrânul stadion “Tofiq Bahramov”, denumit așa în cinstea tușierului care a făcut Anglia campioană mondială în 1966, semnalizând gol la ceea ce urma să devină cea mai controversată fază din istoria fotbalului.
Cu tehnologia goal line, pe care, apropo, LPF nu are bani s-o cumpere, Germania mai avea în palmares un titlu mondial.
Festivalul erorilor
Apărarea FCSB, în formula standard cu Crețu, Ngezana, Dawa și Radunovic nu a fost mult mai brează decât a formației azere. Refacerea tandemului Ngezana-Dawa și trecerea pe banca de rezerve a lui Mihai Popescu a adus un festival de erori, primul fiind vinovat la golul lui Andrade, cel de-al doilea deviind decisiv mingea la golul al doilea al adversarilor.
Omogenitatea și norocul
Formație omogenă, experimentată și care întreține o relație de lungă durată cu norocul, FCSB a încheiat primele 45 de minute cu un nesperat 2-2, prin golul înscris în prelungiri de Miculescu.
Mai mult decât nesiguranța defensivă a surprins faptul că băieții antrenați de Pintilii și Charalambous au stat mai rău decât Qarabag la capitolul posesie.
În lipsa lui Olaru, accidentat, și a lui Toma, răcit și doar rezervă, cu Florin Tănase vulnerabil fizic, această situație pare logică.
Așa stând lucrurile, Adrian Șut a trebuit să fie și conducător de joc, și filtru defensiv, și marcator. Cele două goluri înscrise spun că misiunea a fost îndeplinită.
Meritul antrenorilor
Qarabag a terminat meciul cu o neverosimilă posesie de 63%, dar cu un handicap de un gol pe tabelă. FCSB în schimb a avut 5-1 la șuturi pe poartă și 0 (zero) intervenții ale lui Târnovanu.
Șomaj tehnic într-un careu asediat, încă un paradox fotbalistic. Acest Qarabag-FCSB 2-3 a fost genul de partidă din care iese mai bine echipa mai matură și mai oportunistă.
Meritul antrenorilor a fost acela că au studiat adversarul și au observat slăbiciunile cronice ale azerilor la fazele fixe. 3 goluri înscrise în urma a 3 cornere nu pot fi rodul întâmplării.
Cu 14 puncte aproape la fel de neverosimile ca posesia azerilor, FCSB este pe locul 6 în mega grupa de Europa League și se pregătește deja pentru Manchester United. Calificarea în optimi nu mai este o utopie marcă gigistă.
Joc și jocuri
Luat de val sau poate că dimpotrivă cu atitudinea potrivită, Bîrligea a spus că îi așteaptă și va fi un meci de care pe care.
Întrebarea este dacă “cea mai slabă echipă din istorie a lui United”, citat din Ruben Amorim, este suficient de slabă încât să fie învinsă de FCSB, campioana României. Fotbalul este un joc, dar este ceva mai mult decât un joc de cuvinte.