- Elisabeta Lipă (60 de ani), vicepreședinta Comisiei pentru tineret și sport, vrea schimbarea Legii 4, cunoscută sub numele de „Legea Dumitru Dragomir”, care prevede prevenirea şi combaterea violenţei la competiţiile sportive.
- Fosta canotoare a transmis că nu vede o problemă în comercializarea băuturilor slab alcoolizate pe stadioanele din România.
Elisabeta Lipă a participat pe 28 ianuarie, alături de președintele Comisiei, Ciprian Paraschiv, la prima ședință de lucru pe tema Legii 4/2008.
Elisabeta Lipă vrea să schimbe Legea 4
În prezent, fosta canotoare este deputat PSD de Botoșani, iar, recent, aceasta a fost întrebată de ce își dorește să aducă modificări Legii 4.
„Avem solicitări din partea Federației Române de Fotbal. În toată lumea civilizată, se vând băuturi slab alcoolizate în timpul desfășurării activităților sportive.
Noi interzicem acest lucru! De asta avem toți fanii aceștia recalcitranți... Ei se duc în alte părți să consume alcool, după care vin deja hotărâți pe stadion.
În momentul în care vor avea această posibilitate, eu cred că se mai liniștesc. Trebuie să ne adaptăm”, a răspuns Lipă, conform gsp.ro.
Pe lângă legalizarea băuturilor slab alcoolizate pe stadioane, de la începutul sezonului viitor, suporterii ar putea primi acceptul să folosească materiale pirotehnice, însă urmând niște prevederi de siguranță.
Ionuț Stroe: „Vrem să îmbunătățim Legea 4”
Ionuț Stroe, deputat, purtător de cuvânt PNL și fost ministru al sportului, a declarat că așteaptă propuneri privind modificarea acestei legi până pe 10 februarie.
„Astăzi am început prima zi din noua sesiune parlamentară cu o dezbatere importantă în Comisia pentru tineret și sport: cum îmbunătățim Legea nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței la competițiile sportive. Ne-am întâlnit cu Federația Română de Fotbal, Liga Profesionistă de Fotbal și toate cluburile din Liga 1.
Toți membrii Comisiei de tineret și sport sunt de acord că legea trebuie îmbunătățită, modernizată și europenizată, dar mai ales adusă la realitățile anului 2025. Sunt multe propuneri pe masă, iar cei interesați au timp până pe 10 februarie să trimită amendamente.
În decursul anilor, experiențele și bunele practici ale altor state europene, precum și legislația similară au fost o sursă de inspirație pentru mine. Scopul este simplu: să avem competiții curate, evenimente sportive sigure și o atmosferă plăcută pe stadioane.
Vom lucra împreună cu Ministerul Afacerilor Interne și cu toți cei implicați pentru a face sportul și evenimentele din domeniu cât mai populare și prietenoase cu spectatorii”, a transmis deputatul, pe Instagram.