- FCSB - PAOK 2-0. După 1-0 în faza principală și 2-1 în tur, la Salonic, campionii le-au fost încă o dată superiori grecilor lui Răzvan Lucescu. A treia oară! Sunt în „optimi”: cine urmează, Lyon sau Frankfurt?
- Tactica lui Elias Charalambous a fost excelentă, a avut efect. FCSB a început ca marea Steaua, în viteză, apoi a alternat atacurile poziționale cu contraatacurile. A controlat jocul total, a fost clar mai bună decât PAOK.
Cum juca Steaua în 1986! Din primul minut, roș-albaștrii plonjau asupra adversarilor, îi asediau, nu-i lăsau să respire un sfert de oră. Și, de obicei, atunci deschideau scorul.
Toți adversarii știau cum începe Steaua, dar nimeni nu avea antidot la jocul lor ultraofensiv. Viteziștii erau mereu acolo, avântați, cu Lăcătuș cel mai înfocat dintre ei.
Demaraj marca Steaua. Apoi FCSB, presing, contraatac, dar și atacuri poziționale
Așa a vrut să demareze și FCSB joi seară, în fața lui PAOK. Meciul pornea de la 2-1, voia să facă 3-1 rapid la general.
Nu doar pase în viteză, ci și agresivitate. Cinci-zece minute, grecii aproape că n-au ieșit din jumătatea lor de teren.
Apoi, Elias Charalambous a continuat cu altă strategie. Jucătorii săi nu putea ține într-un asemenea ritm o partidă întreagă.
Antrenorul a alternat. Când presing sufocant, când se retrăgeau în propria jumătate. Dacă nu reușeau să recupereze imediat, lângă careul alb-negrilor, îi așteptau pe rivali în terenul lor.
Odată mingea la ei, porneau atacul pozițional. În prima repriză, au atacat bine și pozițional, calm, pasând și încercând să provoace o fisură cu avansarea lateralilor Crețu și Radunovic. Dar au creat pericol și pe contraatac, dacă reintrau iute în posesie.
Golul lui Cisotti, pe acest fond, de control FCSB. PAOK a părut fără forță
Pe acest fond, a venit bara lui Șut, încă din start. Au mai urmat ocazii. Au controlat jocul, chiar și când PAOK echilibra puțin partida.
Golul părea inevitabil. Și au înscris, au deschis scorul. Pentru că Miculescu a pătruns în careu decis, inspirat, pentru că a pasat înapoi ideal în fața porții și pentru că acolo era Cisotti, care a deviat excelent la colțul lung.
Era 1-0 în minutul 30. Și primu gol al lui Cisotti la FCSB!
PAOK a încercat să revină în joc până la pauză, și-a creat câteva șanse, două după cornere, plus Samatta și Michailidis, șutul stoperului din prelungirile primei reprize testându-l serios pe Târnovanu.
Dar n-au înscris și au părut că nu reușesc să-și pună decât rareori planul în aplicare. Nu aveau putere să domine, să împingă FCSB spre propria poartă, spre propriul goalkeeper.
FCSB, 7 pentru 77. PAOK, slabă și cu minge, și fără minge. Și a fost 2-0! Seara lui Miculescu
După pauză, Charalambous l-a înlocuit pe Bîrligea, lovit, și l-a lansat în iarbă pe Gheorghiță, care a adus prospețime, ca la Salonic.
El era atacant, susținut din spate de Tănase. Se potriveau perfect. 7 Tănase îl sprijinea pe 77 Gheorghiță.
Printre ei se infiltra tot mai bine Miculescu, mereu gata de alt raid prin defensiva oaspeților.
A făcut și Lucescu schimbări. Era forțat de jocul care nu funcționa.
În minutul 57, FCSB a tremurat puțin, numai pentru că și apărătorii, și Târnovanu au ezitat la o centrare. Pericolul a trecut.
În ultima parte a meciului, ultimele 25 de minute, roș-albaștrii s-au retras, s-au apărat, au așteptat, au închis spațiile.
PAOK a avut mingea, dar nu a știut ce să facă în atac, nu a găsit culoare, nu a putut pătrunde.
Putea să mai joace un meci fără să înscrie.
Și nu a rămas 1-0, a fost 2-0. Pentru că Miculescu a înscris și el (81) după un corner. Super Miculescu joi seară! A fost și seara lui.
FCSB trece și de PAOK. E în „optimile” Europa League. Lyon sau Frankfurt? Unde se oprește?