- Florinel Coman (26 de ani) a fost găsit vinovat în cazul deținerii unui permis fals, cumpărat din Ucraina
- Judecătoria Lehliu Gară l-a condamnat pe fotbalistul lui Al Gharafa la 11 luni cu suspendare
În urmă cu trei ani, Florinel Coman a fost oprit de către polițiști pe Autostrada Soarelui (A2), în timp ce conducea un Audi A7 cu 165 km/h, în condițiile în care limita de viteză este de doar 130 km/h.
Acesta se deplasa pe direcția Constanța - București. În acel moment, jucătorul era legitimat la FCSB.
Florinel Coman, găsit vinovat
Polițiștii l-au oprit și i-au solicitat permisul de conducere, iar fotbalistul le-a înmânat un act - un presupus permis de conducere provenit din Ucraina.
Actul este considerat nul pe teritoriul României, așa că a trebuit să explice modul în care a intrat în posesia acestuia și motivul pentru care a crezut că acesta ar fi valabil în România.
Pe numele lui Florinel Coman a fost deschis un dosar penal pentru deținerea unui permis fals.
Cum identificarea jucătorului s-a realizat pe raza județului Călărași, dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lehliu Gară.
Potrivit informațiilor oferite de gândul.ro, polițiștii din România au trimis mai multe adrese spre omologii din Ucraina, pentru a verifica dacă fotbalistul a susținut vreun examen pentru obținerea permisului.
Cum în Ucraina a fost invadată de Rusia și a început războiul, ancheta s-a împotmolit.
Așadar, instanțele din România au analizat situația și prin prisma precedentelor cazuri în care cetățenii români ar fi obținut permise din Ucraina.
Sursa citată anunță că Florinel Coman a realizat un acord de recunoaștere în care a specificat că a obținut permisul online, în schimbul a 1.500 de euro.
În acest acord de recunoaștere, realizat pe 22 aprilie, Coman a fost găsit vinovat pentru trei capete de acuzare și a primit:
- 9 luni pentru conducere fără permis
- 2 luni pentru uz de fals
- 4 luni pentru complicitate la fals material în înscrisuri oficiale
În final, Florinel Coman s-a ales cu 11 luni de închisoare cu suspendare, nu cu 15, conform precizărilor instanței:
„În temeiul art. 38 Cod pen. rap. la art. 39 alin. 1, lit. b) Cod pen. aplică inculpatului Anonimizat 1 (n.r. Florinel Coman) pedeapsa rezultantă a închisorii de 11 luni (determinată ca urmare a adăugării la pedeapsa cea mai grea, a închisorii de 9 luni, a unei treimi din celelalte pedepse, respectiv 1/3 din 6 luni -2 luni)”.
Muncă-n folosul comunității
În urma deciziei definitive, Florinel Coman este obligat și să presteze 30 de zile de muncă în folosul comunității, la Direcția Educație Cultural-Sportivă și Îngrijiri Comunitare din Voluntari.
În plus, trebuie să se prezinte la Serviciul de Probațiune Ilfov la datele fixate, să primească vizitele consilierului de probațiune, să anunțe orice schimbare de domiciliu și fiecare deplasare în afara țării care depășește mai mult de cinci zile.
De asemenea, va trebui să urmeze un program de reintegrare socială și este obligat să achite și cheltuielile de judecată, în valoare de 1.000 de lei.
Cum Florinel s-a transferat la Al Gharafa, în Qatar, acesta a rugat instanța să-l scutească de obligația prezentării la Serviciul de Probațiune, deoarece nu îi este la îndemână „naveta” Qatar-România.