- Katie Boulter (28 de ani, #39 WTA) a primit amenințări cu moartea la adresa sa și a membrilor familiei, după meciuri.
- Totul a început după ce sportiva din Marea Britanie a pierdut un tiebreak, în confruntarea din primul tur al turneului de la Roland Garros, împotriva jucătoarei din Franța Carole Monnet (23 de ani, 202 WTA).
Boulter a primit mesaje precum: „Sper să faci cancer”, „Lumânări şi un sicriu pentru întreaga ta familie” şi „Du-te dracului, am pierdut banii pe care mi i-a trimis mama”.
Sportiva britanică a povestit experienţele sale într-un interviu acordat BBC.
Katie Boulter a fost amenințată cu moartea
„Cred că asta arată cumva cât de vulnerabili suntem. Nu știi cu adevărat dacă persoana respectivă este la fața locului. Nu știi cu adevărat dacă este prin apropiere sau dacă știe unde locuiești sau ceva de genul acesta”, a explicat Boulter, citat de bbc.com.
„Mă întreb doar cine e persoana care a trimis asta” a spus Boulter uitându-se din nou la mesajul „Sper să faci cancer”.
„Nu cred că este ceva ce i-aş spune vreodată celui mai mare duşman al meu. Este un lucru îngrozitor, îngrozitor, pe care nu i-l poţi spune nimănui. Este oribil”, a adăugat Boulter.
Mesajele de amenințare către sportiva din Marea Britanie au fost trimise în timpul meciului din primul tur al turneului Roland Garros împotriva lui Carole Monnet, pe 29 mai.
După ce a pierdut tie-break-ul din primul set, Boulter a revenit și a câștigat cu 6-7 (4), 6-1, 6-1 - prima sa victorie pe tabloul principal de la Roland Garros.
Apeluri pentru combaterea abuzurilor legate de pariuri
Boulter consideră că multe dintre abuzurile pe care le suferă provin din partea unor persoane care au pariat pe meciurile ei, având în vedere că acestea vin atât după victorii, cât și după înfrângeri.
„În ceea ce privește amenințările cu moartea, pur și simplu nu este ceva ce vrei să citești imediat după o înfrângere dramatică. De multe ori le primești și după ce câștigi”, a concluzionat sportiva din Marea Britanie.
Pariorii sunt responsabili pentru 40% din abuzurile detectate, potrivit unui sondaj realizat de WTA şi Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) şi publicat marţi.
WTA a anunţat că 458 de jucătoare au fost ţinta unor abuzuri directe sau ameninţări anul trecut şi că s-au luat măsuri în cele mai grave şi mai frecvente cazuri, inclusiv 15 conturi care au fost raportate autorităţilor, notează reuters.com.
„Abuzul online este inacceptabil şi este ceva ce niciun jucător nu ar trebui să îndure.
Salut eforturile depuse de WTA şi ITF împreună cu Threat Matrix pentru a identifica şi a lua măsuri împotriva agresorilor, al căror comportament este adesea legat de jocurile de noroc.
Dar acest lucru nu este suficient. Este timpul ca industria jocurilor de noroc şi companiile de social media să abordeze problema la sursă şi să acţioneze pentru a proteja toate persoanele care se confruntă cu aceste ameninţări”, a scris într-un comunicat Jessica Pegula, #3 WTA numărul trei mondial şi membră a Consiliului Jucătorilor WTA.