- George Ogăraru (44 de ani), coordonatorul Academiei Steaua, a lăsat să se înțeleagă că secția de fotbal a clubului s-ar putea desființa.
- CSA Steaua nu-și schimbă forma de organizare, din club de drept public, în cel de drept privat, și nu are în continuare drept de promovare în Superligă.
Reînființată în 2017, secția de fotbal a Stelei a reușit să promoveze până în Liga 2, însă nu poate face pasul spre Superligă cât timp nu își schimbă forma de organizare.
George Ogăraru: „Steaua nu înseamnă doar secția de fotbal”
Într-un interviu oferit la iamsport.ro, George Ogăraru a vorbit despre conflictul dintre FCSB și CSA pentru marca și palmaresul Stelei.
„Odată cu finalizarea proceselor, lucrurile se limpezesc, se clarifică, ori fiecare își vede de treaba lui și își asumă rolul și nu mai folosește emblema și istoria, ori una nu va mai exista. Vom vedea în timp”, spune George Ogăraru.
În momentul în care i se spune că Steaua e într-un blocaj și ar putea dispărea, Ogăraru nu neagă acest scenariu. Fostul fundaș susține însă că, deși secția de fotbal s-ar putea închide, celelalte sporturi vor continua, la fel cum se întâmpla și înainte de 2017.
„Steaua nu o să dispară niciodată. Multă lume ignoră un lucru important: limitează Steaua la secția de fotbal. Înseamnă mai mult, deși a fost vârful de lance.
Steaua are aproximativ 40 de secții sportive, campioni olimpici și mondiali. Steaua se bucură se stabilitate, sportul pilon al societății trebuie susținut de statul român”, a explicat George Ogăraru, conform sursei citate.
Cum s-a împărțit palmaresul Stelei și al FCSB
- CSA Steaua are palmaresul din perioada 1947 - 1998
- AFC Steaua, societate care a intrat în faliment, deține palmaresul din perioada 1998-2003
- Instanțele au stabilit că FCSB s-a folosit fără drept de palmaresul Stelei în perioada 2003 - 2017