- Marian Mihail, directorul executiv al Rapidului, a oferit o reacție oficială cu privire la procesul deschis de Andrei Păunescu (55 de ani), fiul poetului Adrian Păunescu.
- Andrei Păunescu dă în judecată clubul Rapid și cere despăgubiri care se ridică la 4.150.000 de euro.
Păunescu jr. susține că Rapid ar fi folosit versuri din imnul oficial, compus de părintele său, în scopuri comerciale fără să aibă acordul său.
Primul termen de judecată în procesul Andrei Păunescu vs. Rapid este programat pe 10 decembrie, la Tribunalul București.
Rapid, reacție oficială cu privire la procesul deschis de Andrei Păunescu
Rapid a oferit o primă reacție oficială cu privire la procesul deschis de Andrei Păunescu, prin vocea directorului executiv, Marian Mihail.
„Suntem dezamăgiți de această situație, mai ales că Andrei Păunescu este un om care a fost mereu luat în considerare la evenimentele clubului, la Centenar, la inaugurarea stadionului.
A fost întotdeauna remunerat la valoarea cerută, iar acum ne dă în judecată și ne cere o sumă exorbitantă, un milion de euro, pentru câteva căni, eșarfe și perne.
Să ceri atâția bani Rapidului pentru folosirea unor pasaje din imnul Rapidului, din propriul imn, este aberant, este ceva ce ar face doar o persoană total deconectată de realitate.
Dacă ne uităm și la faptul că nu ne-a contactat niciodată să lămurim aceste lucruri, ordinea fiind întâi instanță, apoi presă, ne dăm seama că motivația din spatele demersului este departe de a fi una onestă. Noi am pus numele Adrian Păunescu la intrarea în sala de conferințe a stadionului, el l-a dus la intrarea în sala de judecată…
Este păcat că s-a ajuns aici, dar investițiile făcute în Rapid sunt făcute cu bani cinstiți, impozitați, și trebuie protejate. Nu putem permite ca ele să fie asociate cu astfel de acuzații, ne vom apăra folosind toate resursele disponibile”, a declarat Marian Mihail, potrivit fcrapid.ro.
Imnul Rapidului, compus la o miuță în Giulești
Andrei Păunescu a dezvăluit detalii despre cum a luat viață imnul Rapidului, compus de Adrian Păunescu și cântat de Victor Socaciu.
„Era iunie 1980, eram la redacția Flacăra, tata ne-a luat în mașină pe mine, aveam 11 ani, pe Victor Socaciu, care era tânărul folkist de atunci și pe care-l lua peste tot, scriau și făceau împreună lucruri frumoase pentru cenaclul Flacăra, pe Ovidiu Ioanițoaia, gazetar sportiv la revista Flacăra, și pe Victor Niță, tot de la Revista Flacăra.
Am ajuns la stadionul Giulești. Nu era zi de meci, era o zi în care Flacăra juca fotbal la poarta dinspre tunel, dinspre Teatrul Giulești.
Ne încălzeam, urma să înceapă o miuță și tata, în timp ce dădeam în minge, i-a zis lui Victor Socaciu: «Victore, du-te și ia chitara de la mașină! E prea frumos momentul ca să nu scriem un cântec.
Până s-a dus Victor Socaciu la mașină să ia chitara, nu exista muzică, nu exista nimic, nu existau versuri, tata i-a zis lui Ovidiu Ioanițoaia: «Ovidiu, ia o hârtie!». Ioanițoaia nu avea hârtie cu el că veniserăm să jucam fotbal. A luat un șervețel, o chestie, un carton de mici, nu știu, ce era pe acolo prin așa-zisul tunel, la intrarea spre vestiare și tata i-a spus: «notează!».
«Suntem peste tot acasă / Porțile ni se deschid / Nu-i echipă mai frumoasă și iubită ca Rapid».
Tata avea o dragoste de părinte care-și iubește copilul. D-aia a și scris acest imn. Desigur, marea dragoste a tatei era Craiova, dar iubea și Rapidul”, a declarat Andrei Păunescu pentru Rapid TV.