Simona Halep, în sferturi la WTA Linz - Revanșă luată cu Aliaksandra Sasnovich

Simona Halep, în sferturi la WTA Linz - Revanșă luată cu Aliaksandra Sasnovich

Nu a prins neapărat cea mai bună zi, dar s-a declarat mulțumită la final pentru victorie (7-5, 6-3). Simona Halep și-a luat revanșa în fața jucătoarei Aliaksandra Sasnovich, cea care o elimina de la Indian Wells acum câteva săptămâni. Simona s-a calificat în sferturile WTA Linz, fază a competiției unde România mai are o sportivă: Jaqueline Cristian.

Simona HalepFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Meciul de pe arena centrală de la Linz a durat o oră și 38 de minute.

Siteul WTA după victoria Simonei: Dulce răzbunare

După victoria Simonei cu Aliaksandra, siteul oficial al WTA a postat imediat ultimul punct al partidei, imaginile fiind însoțite de mesajul: dulce răzbunare. Sasnovich a învins-o pe Halep în urmă cu doar câteva săptămâni la Indian Wells.

De știut:
  • În sferturi, Simona Halep va da peste Jasmine Paolini, locul 51 WTA şi cap de serie numărul 7 la Linz. Jucătoarea noastră a învins-o pe Jasmine la Roma, în 2020, scor 6-3, 6-4, în singurul meci direct.
  • Calificarea în sferturi îi aduce Simonei un cec în valoare de 4.677 de euro şi 60 de puncte în clasamentul WTA.

Cum arată traseul virtual al Simonei Halep la Linz

Turul I: Bye

Turul II: 7-5, 6-3 vs Aliaksandra Sasnovich

Sferturi: Jasmine Paolini

Semifinale: Jaqueline Cristian / Veronika Kudermetova / Anhelina Kalinina

Finala: Emma Răducanu / Danielle Collins / Alison Riske.

Desfășurarea partidei Simona Halep - Aliaksandra Sasnovich 7-5, 6-3

6:3 Simona insistă cu reverul în diagonală, iar până la urmă defensiva lui Sasnovich cedează. Halep are mult control în serviciu, apar trei mingi de meci (40-0)."Dai ca disperata", se poate auzi Simona. Mingea s-a dus mult în aut. Serviciu la teu precis, iar Simona închide meciul și face pasul în sferturile de la Linz.

5:3 Sasnovich pune multă presiune cu ajutorul serviciului, iar primele două puncte îi revin (30-0). Backhand blocat în diagonală, retur caștigător al Simonei. Nu este loc de vreo pretenție de la retur: Sasnovich câștigă gameul fără nicio emoție.

5:2 Simona este hotărâtă, servește aspru, iar apoi forțează pe prima lovitură. Este tenisul ofensiv pe care Halep îl promitea la începutul muncii cu Adrian Marcu. Game în deplin control, se face 5-2.

4:2 Pe o venire la fileu, Sasnovich câștigă punctul cu un voleu de backhand pe contre pied: execuție spectaculoasă. Aliaksandra este în control în acest game, serviciul a făcut diferența. Simona urmează să servească la scorul de 4-2.

4:1 Aliaksandra încearcă să trimită lung, cât mai aproape de linia de fund, dar ratează ținta. Într-un raliu intens, Simona este cea care greșește. Revine însă cu ajutorul serviciului: sunt două mingi de 4-1. Dublă greșeală, iar Simona se aude zicând: Gândește! Urmează un as, iar gameul se închide aici: 4-1.

3:1 Aliaksandra începe bine gameul de serviciu (30-0), Simona punctează cu un voleu drive pe o venire spre fileu. Scurta jucătoarei din Belarus nu trece de această dată (30-30). Pe o minge moale, pe mediană, Sasnovich trimite perfect cu dreapta. Simona încearcă un contre pied cu reverul, dar mingea nu prinde nici culoarul de dublu. Este 3-1 pentru Halep în setul al doilea.

3:0 Aliaksandra execută încă o dată foarte bine o scurtă (15-15). Jucătoarea din Belarus variază inspirat jocul atunci când Simona este mult prea defensivă. Halep reușește al cincilea as. Este minge de 3-0 după ce Simona a plasat bine primul serviciu. Banda fileului o ajută pe Sasnovich, iar Halep comentează de zor. Este un game foarte echilibrat și important în economia setului al doilea.

Simona face diferența cu o dreaptă în lungul liniei, iar apoi strânge pumnul. Se face 3-0, sunt cinci gameuri consecutive câștigate de sportiva noastră.

2:0 Simona scapă un retur în afara terenului (15-15). Sasnovich nu mai arată forma fantastică de la Indian Wells, însă nici Halep nu are neapărat o zi foarte bună până acum. Aliaksandra face pasul în teren după un serviciu bun și câștigă punctul. Simona își reproșează returul prea scurt. Halep găsește un rever foarte bun în lungul liniei: este minge de break. Simona fructifică șansa avută și se desprinde la 2-0.

1:0 Banda fileului scoate o minge a Simonei în afara terenului. Revine însă Halep cu serviciul (40-15). Simona începe setul al doilea în avantaj (1-0).

7:5 Aliaksandra profită de un retur moale al Simonei și câștigă primul punct al gameului. Urmează o dublă greșeală (15-15). Halep își reproșează faptul că a trimis fix unde era adversara: 30-15. Pe un forehand moale, Sasnovich nu prinde terenul. Se aud primele încurajări ale suporterilor români prezenți în sala de la Linz. Halep comentează din nou, a greșit lungimea execuției. Minge de tiebreak pentru Aliaksandra. Pe un backhand din săritură, Sasnovich ratează execuția: egalitate. Gameul se prelungește, există ceva tensiune în lovituri.

Minge de set obținută de Simona cu un rever în cross care a găsit linia. Halep închide setul cu un backhand în lungul liniei care aterizează pe tușă (7-5). Setul întâi a durat 59 de minute.

6:5 Simona începe bine gameul de serviciu, forehandul dă unele semne de revenire. Este un game câștigat la zero, acum pentru Sasnovich mai rămâne doar varianta tiebreakului pentru primul set.

5:5 Sasnovich nu ratează nicio ocazie de a face pasul în teren, iar acum punctul îl câștigă cu un voleu drive de forehand. Intră și Simona în teren, iar driveul de forehand își face treaba (30-15). Aliaksanda joacă simplu: serviciu la exterior - dreaptă câștigătoare inside-in. Sportiva din Belarus închide gameul cu un as: este 5-5.

5:4 4 ași și 4 duble în dreptul Simonei. Sportiva noastră plătește pentru partitura mult prea defensivă pe care o interpretează. Stă departe de linia de fund, iar Sasnovich vine foarte inteligent cu scurte și slice-uri incomode. Seria câștigătoare a adversarei este oprită de la serviciu de Simona. Halep conduce acum cu 5-4 în primul set.

4:4 Sasnovich servește cu mingi noi. Simona continuă să fie pasivă: stă departe de baseline, iar Aliaksandra conduce ostilitățile. Dintr-o defensivă disperată, Simona găsește cu ultimele resurse un passing de forehand (30-30). Halep salvează o minge de 4-4, a fost un raliu intens. De pe partea de rever, Halep ratează execuția pe o minge mai înaltă. După 40 de minute de joc, Sasnovich revine și egalează după ce a fost condusă cu 4-0!

4:3 Simona are nevoie de o reacție, Sasnovich a preluat controlul meciului în ultimele minute. Aliaksandra găsește un unghi incredibil cu forehandul în cross scurt: 0-30. Sunt trei mingi de break: 0-40. Este break la zero bifat de Sasnovich. Avantajul de două breakuri al Simonei s-a evaporat. Jucătoarea din Belarus va servi pentru a egala situația de pe tabelă după ce a fost condusă cu 4-0.

4:2 Din deplasare Simona trimite un passing de mare efect. Sasnovich reușește un punct spectaculos: a adus-o pe Halep de două ori la fileu, iar a apoi a lobat-o (30-15). Este cel mai bun game reușit de Sasnovich până acum. Scorul se strânge, este 4-2 pentru Simona.

4:1 Venită în față, Simona este pasată de adversară: lovitură inspirată. Încă o dată Sasnovich este sportiva mai activă: face diferența în raliu cu o scurtă (0-30). Sunt trei mingi de rebreak după o nouă dublă greșeală (a treia din meci). Game la zero câștigat contra serviciului de Sasnovich, este 4-1 pentru Halep în primul set.

4:0 Sasnovich vede că Simona se deplasează bine de pe baseline și încearcă să caute liniile. Greșește cu un rever în cross lung. Ușor imobilă de la retur, Simona trimite în fileu cu reverul. Aliaksandra ratează complet un backhand, mingea lovește rama și se duce în tribună. Halep este prea în spate, iar Sasnovich nu o iartă. Greșește însă și Aliaksandra: sunt destule erori de ambele părți.

Halep își face loc și trimite fără cusur cu backandul în lungul liniei. Este minge de 4-0. Simona apasă pe accelerație cu o dreaptă peste partea mai înaltă a fileului: se face 4-0.

3:0 Al doilea as al Simonei. Aliaksandra face pasul în față pe serviciul al doilea și se impune de la retur. Halep servește destul de precis în acest game (cel puțin până acum). Sasnovich face și puțin spectacol: ascunde foarte bine o scurtă, iar lumea apreciază și o aplaudă. Cel mai spectaculos punct de până acum îi revine jucătoarei din Belarus: de la 40-15 avem acum egalitate.

Încă un as al Simonei. Este însă urmat de o eroare de pe mediană: încă o egalitate. Halep salvează mingea de break cu un rever în cross lung. Serviciu bun la exterior, cu mult kick.

Adusă la fileu de către Simona, Aliaksandra nu poate controla un voleu de backhand, iar tabela se modifică din nou în dreptul sportivei noastre: 3-0.

2:0 Sasnovich comite o dublă greșeală, iar apoi fileul nu este de partea ei (0-30). O eroare a adversarei cu dreapta inside-in, iar Halep are trei mingi de break (0-40). Cu terenul liber, Aliaksandra trimite dreapta inversă în aut: break la zero al Simonei.

1:0 Simona este la serviciu, iar Sasnovich comite prima eroare neforțată. Contre pied inspirat reușit de Aliaksandra. Sportiva din Belarus interpretează aceeași partitură tactică de la Indian Wells: lovește mingea din urcare, este agresivă, nu vrea să îi dea timp și spațiu Simonei. Vine și un prim as al sportivei noastre (40-30). Își face loc imediat și o dublă greșeală. A doua dublă greșeală, game-ul se prelungește. Multe erori în debutul partidei.

După un backand în lungul liniei Simona strânge pumnul. Momentan nu prea o ajută primul serviciu. Cu ceva emoții, Halep își câștigă game-ul de serviciu și conduce cu 1-0.

Voie bună la Linz, lume în tribune. Sunt și fani români.

Thomas Sweeney este arbitrul din scaun al partidei.

Cele două sportive se află la încălzire, meciul va începe în curând.

Pe 11 octombrie, Aliaksandra se impunea în două seturi, scor 7-5, 6-4, și o elimina pe Simona de la competiția din deșertul californian.

Scorul meciurilor directe este 1-1 (Haleps-a impus la Wimbledon 2019, scor 6-4, 7-5).

WTA Linz are loc în perioada 6-12 noiembrie, se dispută pe hard indoor, are premii totale în valoare de $235.238, iar pe tabloul principal au fost 32 de jucătoare. Face parte din categoria WTA 250.

Ultimele trei câștigătoare ale întrecerii au fost Aryna Sabalenka (2020), Cori Gauff (2019) și Camila Giorgi (2018). Are și România o campioană la Linz: Raluca Olaru, la dublu - ediția din 2014, alături de Anna Tatishvili.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

A murit Toto SchillaciCel mai bun fotbalist al Campionatului Mondial din 1990 avea 59 de ani
Campionate
12:11
A murit Toto SchillaciCel mai bun fotbalist al Campionatului Mondial din 1990 avea 59 de ani
Citește mai mult
A murit Toto SchillaciCel mai bun fotbalist al Campionatului Mondial din 1990 avea 59 de ani
Daniele De Rossi, concediat AS Roma l-a demis după patru etape fără victorie în Serie A: „Decizia, luată în interesul echipei”
Campionate
11:34
Daniele De Rossi, concediat AS Roma l-a demis după patru etape fără victorie în Serie A: „Decizia, luată în interesul echipei”
Citește mai mult
Daniele De Rossi, concediat AS Roma l-a demis după patru etape fără victorie în Serie A: „Decizia, luată în interesul echipei”
L-au blocat în România!   Dedesubturile recursului  depus de americani pentru medalia de bronz a Anei Bărbosu: „Aici este hiba”
Jocurile Olimpice
00:13
L-au blocat în România! Dedesubturile recursului depus de americani pentru medalia de bronz a Anei Bărbosu: „Aici este hiba”
Citește mai mult
L-au blocat în România!  Dedesubturile recursului depus de americani pentru medalia de bronz a Anei Bărbosu: „Aici este hiba”
Champions League  Superduel pe San Siro,  11 goluri  în meciul lui Bayern + Mbappe & Endrick, primele reușite în UCL pentru Real Madrid
Liga Campionilor
17.09
Champions League Superduel pe San Siro, 11 goluri în meciul lui Bayern + Mbappe & Endrick, primele reușite în UCL pentru Real Madrid
Citește mai mult
Champions League  Superduel pe San Siro, 11 goluri în meciul lui Bayern + Mbappe & Endrick, primele reușite în UCL pentru Real Madrid