Vrea să fie mare  GOLAZO.ro l-a văzut la Frankfurt pe Mathias Tobă, puștiul de 9 ani care  impresionează la Eintracht +13 foto
Mathias Tobă, stânga

Vrea să fie mare GOLAZO.ro l-a văzut la Frankfurt pe Mathias Tobă, puștiul de 9 ani care impresionează la Eintracht

  • Reportaj și interviu cu Mathias și tatăl lui, Georgian Tobă, fost jucător în Liga 1 la U Cluj și Unirea Urziceni. 
  • Am descoperit ce înseamnă universul Eintracht Frankfurt la un turneu U10, la care echipa roș-negrilor a avut trei antrenori.
  • Băiatul, de trei ani la academia de juniori a lui Eintracht, a înscris un gol în stilul lui Cristiano Ronaldo, preferatul său. ”Încerc să muncesc ca Ronaldo, vreau să fiu și eu fotbalist profesionist”, ne-a spus copilul.
MÂNDRI DE VOI!   România  e învinsă de Olanda în optimile Euro 2024, dar se întoarce acasă cu capul sus
Citește și
MÂNDRI DE VOI! România e învinsă de Olanda în optimile Euro 2024, dar se întoarce acasă cu capul sus
Citește mai mult
MÂNDRI DE VOI! România e învinsă de Olanda în optimile Euro 2024, dar se întoarce acasă cu capul sus

Undeva la 60 de kilometri nord-est de Frankfurt e satul Wenings. Aici locuiește Georgian Tobă cu soția și doi copii. Georgian, 35 de ani, a jucat cândva în Liga 1, la U Cluj, UTA și Urziceni. 

Fiul său cel mare, Mathias, a împlinit luna trecută 9 ani și e la academia de copii și juniori a lui Eintracht Frankfurt din 2021. 

Acum e la echipa U10, printre cei care ies în evidență. În noiembrie 2023, golul său împotriva lui Mainz a fost ales reușita lunii în întreaga academie, de la U9 la U21.

Puștii au asigurat echipament complet de joc și antrenament: „Eu n-aveam nici în Liga 1”

L-am văzut pe micul Mathias la un turneu lângă Frankfurt. „În fiecare weekend are turnee”, ne-a spus tatăl lui. „Am primit tot programul până la sfârșitul anului. Și în decembrie știm ce adversari are”. 

Puștii au asigurat echipament complet, ca la seniorii din Bundesliga, de joc și de antrenament. „Au inclusiv căciuli și mănuși. Eu nu aveam asemenea lucruri nici la Liga 1”, își amintește Tobă. 

Părinții plătesc o taxă anuală de 130 de euro: „E ca o asigurare”. 

Formațiile sunt prezentate spectaculos, fiecare pătrunde pe teren într-un nor de fum pe muzică rock.

Sunt trei antrenori de la clubul din Frankfurt veniți pentru puștii U10. Le țin o ședință, apoi împart grupul în două echipe care participă separat la turneu, Eintracht roșu și Eintracht negru, exact culorile grupării. 

Folha-seca în stilul lui Cristiano Ronaldo. E preferatul lui

Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt

Galerie foto (13 imagini)

Eintracht Frankfurt Eintracht Frankfurt Eintracht Frankfurt Eintracht Frankfurt Eintracht Frankfurt
+13 Foto
labels.photo-gallery

Mati, cum îl alintă apropiații, începe primul meci ca portar la Eintracht roșu. Copiii sunt rulați pe toate posturile, dar portarul are mai mult rol de jucător, un fel de libero care pornește construcția. 

Micul Tobă iese curajos cu mingea la picior, pasează stânga-dreapta, conduce jocul. La un moment dat, observă că are culoar, face câțiva pași și șutează. Mingea pleacă tare din piciorul lui, ia o traiectorie de folha-seca și se oprește în plasă, sub transversală. 

E recunoscut în academia lui Eintracht pentru stilul cum lovește balonul. „I s-a spus că un singur băiat din tot centrul mai are biomecanica lovirii mingii ca a lui”, a povestit Georgian.

O explicație e pasiunea pentru Cristiano Ronaldo. Îi analizează jocul, se uită pe YouTube la filmulețele cu el și încearcă să repete execuțiile lui și după antrenamente, în timpul liber. 

Ședință de analiză după fiecare meci. Trei antrenori le explică

La finalul partidei, antrenorii le țin ședință, le explică mereu ce a ieșit bine, ce nu și îi învață ce trebuie să facă în acele condiții de joc. Așa se întâmplă după fiecare meci. Mathias se implică, ridică mâna, vorbește cu antrenorii. 

Băiatul are personalitate. E singurul care merge să-i salute pe tehnicieni când e înlocuit. Și el e schimbat, toți copiii beneficiază de același timp pe teren.

La Eintracht, fiecare echipă a academiei, de la cea mai mică la cea mai mare, beneficiază de pedagog, psiholog, nutriționist. Meciurile, antrenamentele sunt înregistrate, iar jucătorii monitorizați video. 

Am vorbit și cu el, și cu tatăl său, care ne-a descris ce înseamnă universul Eintracht Frankfurt. 

Aici, într-un asemenea mediu, crește Mathias Tobă. Și puștiul ne-a zis: „Încerc să muncesc ca Ronaldo. Vreau și eu să fiu fotbalist profesionist”. 

INTERVIU Georgian Tobă:„De mic, de la 4-5 ani, a început să fie atras de minge”

Salut, Georgian! De când îl ai pe Mathias la Eintracht Frankfurt, poți spune că ai un program bine făcut? Știi exact ce se întâmplă până la sfârșitul anului, în fiecare weekend. 

Salut! Am o viață aglomerată în ultima perioadă și nu mă plâng, pentru că toate se întâmplă datorită lui Mathias. La Eintracht, au un program foarte bine organizat și sunt alături de el.

Să o luăm cu începutul. Puștiul joacă la Frankfurt și are un viitor frumos în față. Antrenorii îl apreciază. Când a descoperit fotbalul?

A crescut cu meciurile mele. Împreună cu soția a fost prezent mereu alături de mine. De mic, de la vârsta de 4-5 ani, a început să fie atras de minge. Când avea șase ani, un fost coleg m-a întrebat dacă vreau să-l duc la o echipă ca să-l integrez într-un club. 

Și ce s-a întâmplat? 

Pentru el era ceva nou, nu se descurca prea bine cu limba germană. Problema era că băiatul era născut în 2015, iar colegul meu era antrenor la 2013. Doi ani ca diferență de vârstă e enorm. La început mi-a spus că o să-l bage în meciurile mai ușoare cu adversari care nu sunt atât de puternici, să vedem dacă o să-i placă. 

După 3-4 luni a continuat să fie atras și nu se vedea această diferență de vârstă între ei. Am zis să mergem mai departe Georgian Tobă

„Vrei, tati, să încercăm să vedem la ce nivel ești tu?”

Atunci a apărut varianta Eintracht?

Antrenorul mi-a zis că peste o perioadă de timp o să fie o selecție la Frankfurt și că ar fi bine să încerc. Eu i-am spus că va fi greu și că nu mă descurc foarte bine cu limba germană. Era pandemie și se făcea totul online, aveai nevoie de teste covid... Trebuia să te înregistrezi online. 

Ce-ai făcut?

L-am întrebat pe Mati: „Vrei, tati, să încercăm să vedem la ce nivel ești tu?”. A fost de acord. Am mers să dea o probă de joc și să vedem dacă e ceva nou. Am reușit să facem totul, aici vorbesc de acte, pentru că în Germania îți trebuie foarte multe ca să te înregistrezi. Am mers în ziua respectivă la probă.

„Mă întreba dacă trebuie să concureze cu toți acei copii”

Cât a durat până când ați făcut înregistrarea și până la confirmare?

Confirmarea o primești imediat. Tu trebuie să-ți completezi datele și înregistrarea se face pe loc. Tot online.

Cum a fost la preselecție?

Am ajuns acolo. Când a intrat în stadion, a rămas „uau”. Mă întreba dacă trebuie să concureze cu toți acei copii. Era o tribună întreagă plină de părinți și copii. Antrenorul principal i-a chemat și i-a întrebat numele, prenumele și le-a dat un număr de înregistrare, care trebuia lipit pe față și pe spate. După număr notau antrenorii pe listă dacă le plăcea sau nu un jucător. 

„Era singurul care și-a pierdut numărul de pe maiou și toți antrenorii voiau să știe cine e”

Mai departe?

Fiind ceva nou pentru el, era panicat și n-a realizat că atunci când a intrat pe teren și-a pierdut numărul. Terenul mare era împărțit în șase ateliere. Au fost undeva la 20 de antrenori care-i monitorizau și cine ieșea în evidență era notat. Stăteam pe telefon și i-am spus că a ieșit în evidență. Și el m-a întrebat de unde știu. I-am spus că e singurul copil care și-a pierdut numărul de pe maiou și toți antrenorii îl întreabau numărul, cine ești… Mi-am dat seama că le place. 

Ce a urmat?

La jumătatea testelor am văzut că un antrenor din staff l-a luat separat și l-a întrebat „unde e tatăl tău?”. A arătat cu degetul spre mine. Acel antrenor a venit spre mine și am stat puțin de vorbă. Mi-a spus că am un copil foarte talentat și că după trei-patru luni îl integrează la un antrenament. Mi-a zis că fiul meu poate să vină a doua zi.

„Am primit contractul și două luni am fost indecis”

Cum ai reacționat?

În acea perioadă au construit o echipă de perspectivă și la început au fost șase-șapte copii. Apoi, la fiecare antrenament, veneau câte doi-trei în plus față de ceilalți și cine confirma rămânea. Am primit contractul și pentru o perioadă de două luni de zile am fost indecis dacă să fac pasul ăsta sau nu. 

Ce-ai făcut?

Am vorbit cu foarte multă lume și cu jucători care sunt în activitate dacă e prea devreme, dacă o să se plictisească, să-și piardă cheful de fotbal… Mi-au spus să încerc și să vedem cum e. Am început cu un antrenament pe lună și apoi cu unul pe săptămână și acum am ajuns la cinci antrenamente. De fapt sunt trei și weekend-ul plin de turnee.

„Un singur băiat de la juniorii lui Eintracht mai are biomecanica lovirii mingii ca el”

Cum a fost experiența Eintracht Frankfurt?

Pentru mine a fost ceva extraordinar. În România n-am văzut așa ceva și mă bucur pentru Mati că poate să crească în mediul ăsta, pentru că are multe de învățat. 

La capitolul calități, ce vezi la el că are în mod special?

Șutul. După ce am avut o ședință cu antrenorii lui, mi-au spus că e singurul jucător din liga asta NLZ care a rupt toate barele  Mi-a spus că mai este un singur băiat la academia lui Eintracht, în naționala Germaniei U17, care mai are biomecanica lovirii mingii ca el. 

Lovește mingea foarte bine și este foarte rapid, inteligent și poate să joace pe mai multe posturi Georgian Tobă

„Nu vreau să fiu agresiv și să-l lovesc”

Unde trebuie să mai progreseze?

Tot timpul ai lucruri de îmbunătățit. Are dezavantaj la duelurile unu contra unu când trebuie să se apere. Îmi spune: „Tati, nu vreau să-l atac pentru că nu vreau să fiu agresiv și să-l lovesc”. Asta în timp… Am vorbit cu antrenorul și l-am întrebat ce lucruri bune face și ce face rău. Mi-a transmis că lucrurile pe care nu le face acum bine pot fi îmbunătățite. 

Care ar fi pașii?

În următorii trei ani de zile o să rămână la Eintracht Frankfurt. 

Golul lunii noiembrie 2023 la academia lui Frankfurt

Ați prelungit?

Da, am avut doi și am prelungit pentru încă trei. În funcție de cum o să evolueze el, după trei ani de zile vom știi ce decizie o să ia clubul, dacă se bazează pe el sau nu.

Golul său din luna noiembrie a anului trecut a fost declarat cel mai frumos la întreaga academie a lui Eintracht.

Golul lui marcat contra lui Mainz. Cel mai frumos gol, dar asta s-a întâmplat la 1-0 pentru Mainz, tocmai el ca portar pierzând  mingea. Era un turneu în sală și am apucat să-i spun că orice greșeală de portar se vede, să încerce să nu mai facă asta. 

Antrenorul cum a procedat?

Mi-a făcut semn să-l las că e OK și că are tupeu dacă vrea să iasă cu mingea la picior. La sală te ajută foarte mult lucrul ăsta. 

La următoarea acțiune, Mati a pus mingea jos, a driblat unu-doi jucători, apoi șut, gol și 1-1. S-a uitat la mine și m-a întrebat dacă e bine. I-am spus că da. Bravo! Georgian Tobă

„Nu are frica de a ieși cu mingea la picior”

De ce era portar?

Din ce am observat eu, în meciurile cele mai importante îl bagă portar pentru că pot să construiască cu el. Nu are frica de a ieși cu mingea la picior. E un avantaj pentru echipă și mai are și calități de portar. E puțin mai nebun. Îi place mult mai mult jocul în câmp, dar nu spune nu dacă i se lasă postul de portar.

Ce-ți oferă academia de la Eintracht ca oportunități comparativ cu ce e în România?

În primul rând, condițiile de pregătire sunt foarte bune. Copiilor nu le lipsește absolut nimic. Toate cheltuielile sunt suportate de club. Și încă un avantaj foarte mare este că, în fiecare weekend, au turnee în toată Germania. 

Georgian Tobă (stânga, în duel cu Pablo Brandan), într-un meci de Liga 1 împotriva Stelei pe Ghencea FOTO Sport Pictures Georgian Tobă (stânga, în duel cu Pablo Brandan), într-un meci de Liga 1 împotriva Stelei pe Ghencea FOTO Sport Pictures
Georgian Tobă (stânga, în duel cu Pablo Brandan), într-un meci de Liga 1 împotriva Stelei pe Ghencea FOTO Sport Pictures

„Personalitate foarte puternică. Vrea să fie un lider pe teren”

Ce înseamnă un asemenea turneu?

Au avut turnee la care au participat și 72 de echipe. Au fost cluburi din Spania, Germania, erau toate echipele de tradiție. Copiii au progresat foarte mult și pentru că au adversari foarte puternici. Ei nu se mulțumesc cu o echipă slăbuță pe care să o bată mereu cu 20 la 0. Primul meci pe care l-am trăit la propriu a fost contra celor de la Leipzig. Au câștigat vineri cu 22 la 4 și a doua zi abia i-au învins cu 4-3. A fost aceeași echipă, nimic schimbat. Ideea e că cei mici au la vârsta asta foarte multe fluctuații. La Frankfurt copiii sunt apropiați ca valoare și se compensează dacă unul dintre ei are o zi proastă.

L-am văzut foarte atent și super implicat și pe teren și în afara lui. Are personalitate.

Da. Are o personalitate foarte puternică pentru vârsta lui. El vrea să fie ca un lider pe teren, își poziționează colegii… Le spune când au un adversar în stânga, un adversar în spate… 

Comunică foarte mult cu antrenorii. Ceilalți colegi sunt dezamăgiți când echipa a primit gol pentru că cineva a făcut o greșeală, Mathias spune că nu e așa. Le zice să meargă mai departe și e tot timpul pozitiv Georgian Tobă

„De mic a fost obsedat de Ronaldo. Când are timp liber se duce la stadion și stă mereu la lovituri libere”

Am văzut că lovește minge într-un anumit stil. Are vreo legătură că îl urmărește pe Cristiano Ronaldo de mic?

Da. E un avantaj și asta e cea mai bună calitate a lui, are o biomecanică bună a lovirii mingii. De mic a fost obsedat de Cristiano. Știe majoritatea videoclipurilor cu loviturile lui Cristiano. Când are timp liber se duce la stadion și stă mereu la lovituri libere. Își strânge doi-trei copii pe care-i găsește prin jur și îi pune în poartă. Cei care-l cunosc nu mai vor să stea în poartă pentru că spun că n-au nicio șansă și că șutează foarte tare.

Fotbalul e o pasiune ieșită din comun pentru el.

Iubește fotbalul foarte mult și tot timpul liber vrea numai fotbal. Am fost în concediu și a vrut fotbal. A găsit doi-trei copii pe plajă ca să joace fotbal. L-am întrebat cum i-a găsit și mi-a spus: „Tati, nu trebuie să vorbești o limbă. Noi, copiii care suntem atrași de fotbal, ne înțelegem. Cu mâinile arăt mingea și e gata”. E foarte îndrăgostit de fotbal. Are acasă peste 20 de mingi și când iese la cumpărături o obligă pe bunica să-i mai ia una.

„Dacă nu ai notele care trebuie la școală, poți să primești o perioadă de suspendare”

Cum privește clubul relația cu școala?

La Eintracht, pe primul loc e școala. Dacă nu ai notele care trebuie la școală, poți să primești o perioadă de suspendare. Adică să stai mai mult acasă pentru a învăța și, când o să fii bun la școală, revii și la fotbal. După fiecare an încheiat le cer carnetul de note. După ce fac o analiză la toți copiii, îți propun un profesor pentru meditații, dacă ai nevoie, cursuri online...  Sunt dispuși tot timpul să-ți ajute copilul să se dezvolte.

I s-a întâmplat și lui?

Da. L-au întrebat și pe el de ce e foarte bun la sport, muzică, matematică, iar la limba germană avea notele cele mai mici. Le-a spus că e român și că matematică a învățat de la tata. Apoi i-au spus că vorbește germană foarte bine, la care răspunsul lui a fost că are probleme la gramatică și de asta se duce la școală. Are o personalitate puternică. S-a întâlnit o dată cu șeful centrului de copii și juniori de la Frankfurt care i-a zis: „Mathias, tatăl tău nu-mi aduce contractul. Mai vii?”. 

„Vine dacă îi dă numărul zece și-l face căpitan de echipă”

Și ce a spus?

I-a zis că vine dacă îi dă numărul zece și-l face căpitan de echipă. Atunci l-a întrebat de ce, iar răspunsul a fost următorul: „Tata mi-a spus că el nu e căpitan de echipă, dar că acceptă numai numărul zece. Eu le vreau pe amândouă”. 

Reacția șefului centrului?

I-a explicat că va lua toate tricourile și le va arunca în sus. Ce va prinde cu aia va juca. A fost puțin dezamăgit și am avut o discuție cu el. A înțeles că numărul nu e important și că doar trebuie să fie în echipă. 

A primit numărul 13 și după un an de zile trebuia să schimbe și el n-a vrut. L-am întrebat de ce și mi-a răspuns că e numărul lui superstițios Georgian Tobă

„De un an de zile rămâne în fiecare zi de luni două ore în plus la școală și chiar a progresat”

A evoluat și la școală apoi?

Da. Am avut o întâlnire și la el la școală. N-am cerut ajutor la Eintracht cu nimic. Am vorbit cu directorul școlii și mi-a propus ca după ore să fie sprijinit suplimentar la teme și să învețe. De un an de zile rămâne în fiecare zi de luni două ore în plus și chiar a progresat. E avantajul că rămâne în plus, a progresat și când vine acasă se întoarce cu temele făcute și are mai mult timp liber.

Vorbește bine germană?

Foarte bine. 

Mai bine decât tine?

Nu există grad de comparație. Când iese cu grupul lui de copii și vorbește zici că-i altă limbă. Vorbesc foarte rapid și de multe ori prescurtează cuvintele. Îl întreb ce au vorbit și el îmi dă replica că n-am înțeles. Îi răspund că n-am prins tot, la care el îmi răspunde: „Ne ducem la fotbal”.

„La vârsta lui, au pedagog, au psiholog, au nutriționist. Sunt monitorizați video”

Îl vezi fotbalist? Cum îl consideri față de tine atunci când erai mic?

Nu știu să-ți răspund. Îl văd fotbalist. Nu-l compar cu mine. Eu la vârsta lui n-aveam personalitatea lui, nu eram la un club de aceeași talie și în plus trăiește în alt mediu. Când vine acasă mereu învață ceva nou. Sunt lucruri pe care la vârsta lui eu nu le-am descoperit. 

De exemplu?

Au pedagog, au psiholog, au nutriționist, au tot ce le trebuie. Sunt monitorizați video. Au toate meciurile filmate. La antrenament participă uneori 8 antrenori să vadă dacă e un copil nou sau un viitor talent. Are o oportunitate foarte mare să reușească. L-am întrebat de foarte multe ori dacă vrea să mai facă lucrul ăsta pentru că nu e ușor. 

În fiecare zi să pleci de acasă, o oră dus, una întors. Apoi două ore jumătate antrenamentul. Ajunge seara acasă. De multe ori mănâncă pe drum sau o sună pe bunică să o întrebe ce a gătit. Mănâncă și doarme pentru că a doua zi dimineață are școală Georgian Tobă

„Șansa lui ne-a făcut să ne răzgândim”

L-ai mai aduce în România?

Planul nostru acum trei ani de zile a fost să ne întoarcem în țară. Nu ne vedeam viața aici pentru că te simți ca un roboțel. Te duci la muncă, vii de la muncă. Stai puțin cu familia, apoi antrenament, duș, somn. A doua zi e același program. Am zis să ne întoarcem în țară și cei mici o să aibă tot și o să o luăm de la zero. Eu am zis că o să fac iar sport, să fiu la copii și juniori, mai ales că am terminat facultatea de sport. 

El v-a făcut să vă răzgândiți?

A primit oportunitatea asta și n-am mai plecat. Ne-a făcut să ne răzgândim. Ne-am spus că o să ne reproșeze, dacă nu ar putea să ajungă fotbalist: „Tata, eu la șase ani am avut șansa să joc la Eintracht Frankfurt și n-ai vrut să rămân acolo. Ai vrut să mă duci la Turnu Severin”.

„Am fost la meciuri la Eintracht și mi-a spus că vrea să joace și el aici”

Când va ajunge junior, l-ai lăsa să plece dacă ar avea vreo ofertă din România?

Ofertele trebuie gândite foarte bine indiferent la ce echipă vii. Știți și voi ce se întâmplă. N-aș spune nu. Sunt mereu lângă el, îl susțin și sper să ia numai decizii bune. Mi-ar face mare plăcere să joace în România, numai că în Germania e alt nivel. 

Care e ținta voastră? Să rămână la Frankfurt?

Asta își dorește. Am fost la meciuri la Eintracht și, când a văzut ce atmosferă este, mi-a spus că vrea să joace și el aici. L-am întrebat dacă speră să reușească și mi-a spus că e sigur de treaba asta. I-am zis că mi-aș dori să văd meciurile lui așa cum stau și mă uit acum cu el. 

„Apreciază mentalitatea de învingători la jucătorii României”

Cum e experiența Euro în Germania?

Am fost cu Mathias prima oară la un meci al României. 

Cu Slovacia.

Da. A fost încântat. Trebuie să vi-l arăt să vedeți reacțiile.

Ce apreciază la jucătorii României?

Mentalitatea de învingători. De la început i-a spus cineva că România nu e echipă puternică și că n-o să mergem mai departe. Acum, copilul a văzut că am bătut Ucraina cu 3-0. 

A văzut cât devotament și dăruire avem și mi-a spus că noi nu suntem din ăia buni, ci acei jucători care muncim foarte mult. Mi-a mai zis că a văzut doi-trei care știu cu mingea Georgian Tobă

De cine îi place?

Îmi spune de Stanciu că e de-o vârstă cu mine și eu de ce nu mai alerg și nu mai joc. Cea mai dureroasă întrebare. Îi place de Ianis Hagi și de Drăgușin. Mă întreabă Mathias de ce nu a ales Drăgușin să se transfere la Bayern Munchen pentru a merge și noi la meciurile lui. 

„Mi-a zis că vrea să vadă cât de departe ajungem”

La ce vă așteptați de la meciul cu Olanda?

Vreau să fac tot posibilul să-l duc și la jocul ăsta. Am vorbit cu încă doi-trei colegi să mergem împreună. El acum e foarte dezamăgit că am picat cu Olanda, de ce n-am picat cu Slovenia? I-am spus că nu contează cu cine picăm pentru că dacă vom câștiga vom da peste o echipă și mai puternică. Mi-a zis că vrea să vadă cât de departe ajungem. Mai fac câte o glumă cu el, că jucătorul lui favorit, Ianis Hagi, are nunta acum și că nu știu ce va decide. I-am spus că o să joace finala. Mi-aș dori să se întâmple asta și să văd ce alege.

INTERVIU Mathias Tobă: „Încerc să muncesc ca Ronaldo. Vreau să ajung și eu fotbalist profesionist”

Mathias, cum e la fotbal, te-am văzut pe teren, ai și dat multe goluri. Cum e?

Foarte bine, îmi place să joc fotbal.

Când ai început să joci?

Pe la 3 ani.

Așa devreme?

Da.

Ce post îți place? Am văzut, ai fost și portar, urci destul de mult cu mingea, tragi la poartă de la distanță…

Îmi plac toate posturile.

Îl ai idol pe Cristiano Ronaldo?

Îhî.

Ce îți place la el?

Șutul lui.

Te uiți la cum lovește mingea, cum driblează?

Da.

Cristiano a arătat că munca poate bate talentul.

Asta încerc și eu, pentru că vreau să devin fotbalist profesionist.

„Vreau ca România să se ducă până-n finală și să câștige”

Ți-ai dori să joci într-o zi pentru naționala României?

Îhî.

Cum a fost la meciul naționalei României cu Slovacia?

Foarte bine. Mie mi-a plăcut.

Ce jucător îți place din echipa națională?

Toți.

Mi-a șoptit tatăl tău că Radu Drăgușin îți place cel mai mult?

Drăgușin îmi place.

Ce te atrage la jocul său?

Cum se bagă-n ei (n.r. adversari) și cum se bucură.

Ce le-ai spune băieților înaintea meciului cu Olanda?

Să joace bine, nu vreau să piardă. Vreau să se ducă până-n finală și să câștige.

Șeful Strabag, Klemens Haselsteiner, a murit neașteptat, la 44 de ani. Anunțul făcut de companie
Șeful Strabag, Klemens Haselsteiner, a murit neașteptat, la 44 de ani. Anunțul făcut de companie
Șeful Strabag, Klemens Haselsteiner, a murit neașteptat, la 44 de ani. Anunțul făcut de companie
„Senna era regal!”  Bertrand Gachot, fost pilot F1, povestește ce s-a întâmplat la Imola, când brazilianul a murit: „Monoposturile erau  atât de nesigure ”
Formula 1
20:14
„Senna era regal!” Bertrand Gachot, fost pilot F1, povestește ce s-a întâmplat la Imola, când brazilianul a murit: „Monoposturile erau atât de nesigure
Citește mai mult
„Senna era regal!”  Bertrand Gachot, fost pilot F1, povestește ce s-a întâmplat la Imola, când brazilianul a murit: „Monoposturile erau atât de nesigure ”
Replică dură  Dan Petrescu, nemulțumit de strategia de transferuri de la CFR Cluj »  Săgeți către conducere : „Nu sunt consultat, nu pot să fac decât să antrenez”
Superliga
20:21
Replică dură Dan Petrescu, nemulțumit de strategia de transferuri de la CFR Cluj » Săgeți către conducere: „Nu sunt consultat, nu pot să fac decât să antrenez”
Citește mai mult
Replică dură Dan Petrescu, nemulțumit de strategia de transferuri de la CFR Cluj » Săgeți către conducere : „Nu sunt consultat, nu pot să fac decât să antrenez”
FCSB, peste Tottenham Campioana a depășit cluburi mari precum Napoli, Rangers sau PAOK în  clasamentul celor mai bune echipe din 2024  » Ce locuri ocupă formațiile din România
Superliga
19:34
FCSB, peste TottenhamCampioana a depășit cluburi mari precum Napoli, Rangers sau PAOK în clasamentul celor mai bune echipe din 2024 » Ce locuri ocupă formațiile din România
Citește mai mult
FCSB, peste Tottenham Campioana a depășit cluburi mari precum Napoli, Rangers sau PAOK în clasamentul celor mai bune echipe din 2024 » Ce locuri ocupă formațiile din România
„Nesimțire pe față!” Budescu critică dur arbitrajul, după  U Cluj - Gloria Buzău 2-1 : „Au zis «hai să-i furăm și p-ăștia un pic»”
Superliga
18:43
„Nesimțire pe față!”Budescu critică dur arbitrajul, după U Cluj - Gloria Buzău 2-1: „Au zis «hai să-i furăm și p-ăștia un pic»”
Citește mai mult
„Nesimțire pe față!” Budescu critică dur arbitrajul, după U Cluj - Gloria Buzău 2-1 : „Au zis «hai să-i furăm și p-ăștia un pic»”
DAN UDREA  Lătrăii și Șucu,  cel de sub umbrela Rusiei
Opinii
14:26
DAN UDREA Lătrăii și Șucu, cel de sub umbrela Rusiei
Citește mai mult
DAN UDREA  Lătrăii și Șucu, cel de sub umbrela Rusiei
INTERZIS!    Aaron Boupendza  nu mai are voie la baza de pregătire a Rapidului
Superliga
15:34
INTERZIS! Aaron Boupendza nu mai are voie la baza de pregătire a Rapidului
Citește mai mult
INTERZIS!  Aaron Boupendza nu mai are voie la baza de pregătire a Rapidului
Dezamăgit de Homawoo  Kopic a povestit un episod petrecut la Săftica: „Azi  a ieșit din antrenament , a zis că vrea să plece”
Superliga
13:46
Dezamăgit de Homawoo Kopic a povestit un episod petrecut la Săftica: „Azi a ieșit din antrenament, a zis că vrea să plece”
Citește mai mult
Dezamăgit de Homawoo  Kopic a povestit un episod petrecut la Săftica: „Azi a ieșit din antrenament , a zis că vrea să plece”
„Popovici e imaginea Porsche”  Ion Țiriac  a comentat controversa  pe seama achiziției sportivului: „E treaba lui ce face cu banii”
Diverse
16:20
„Popovici e imaginea Porsche” Ion Țiriac a comentat controversa pe seama achiziției sportivului: „E treaba lui ce face cu banii”
Citește mai mult
„Popovici e imaginea Porsche” Ion Țiriac a comentat controversa pe seama achiziției sportivului: „E treaba lui ce face cu banii”