- Helmut Duckadam a decedat în cursul zilei de luni, 2 decembrie, la vârsta de 65 de ani.
- Sicriul cu trupul neînsuflețit al fostului mare portar de la Steaua a fost depus în jurul orei 13:00, la „Arena Națională”, acolo unde fanii și-au putut lua adio de la cel care a fost supranumit „Eroul de la Sevilla”.
Helmut Duckadam se afla internat de vineri la Spitalul Militar, însă starea sa de sănătate s-a agravat în ultimele zile și nu a mai putut fi salvat.
18:52 A sosit și Costel Gâlcă la Arena Națională
18:50 Peluza Nord FCSB a sosit la Arena Națională pentru a-și lua rămas bun de la Helmut Duckadam
17:40 Generația Steaua '86 și-a luat rămas bun de la Helmut Duckadam
Generația Steaua '86 a fost prezentă pentru a-i aduce un ultim omagiu colegului și prietenului Helmuth Duckadam.
Printre cei prezenți s-au numărat: Iovan, Stoica, Lăcătuș, Majearu, Pițurcă și Stângaciu, cel din urmă vizibil afectat de pierderea celui care i-a fost un foarte bun prieten, nu doar coleg de echipă.
14:30 Jucătorii și staff-ul FCSB au ajuns si ei la stadion
13:50 Reprezentanții FRF și glorii ale fotbaluli românesc au sosit la stadion
„Vorbele sunt de prisos. Dumnezeu să-l odihnească în pace. Pentru mine, Helmut este nemuritor. Un mare, mare campion, un mare caracter. Este acum lângă Dumnezeu ca să aibă grijă de el”, a spus Viorel Moldovan.
„A plecat puțin prea devreme. Recordul lui va dăinui încă multă vreme. Trebuie să onorăm acest om și să-i purtăm amintirea cu noi cât mai mult”, a declarat Ion Țiriac
Helmut Duckadam va fi incinerat
Una dintre dorințele legendarului portar legate de moartea sa a fost ca el să fie incinerat, lucru stabilit printr-un document la notar.
Astfel, Alexandra Duckadam, soția sa, îi va respecta dorința, a transmis aceasta prin intermediul lui Radu Naum, moderatorul emisiunii Fotbal Club de la Digi Sport.
Fostul mare portar va fi incinerat miercuri, doar în prezența familiei și apropiaților, care au cerut respectarea intimității acestui moment dureros.
Cine a fost Helmut Duckadam
Helmut Duckadam s-a născut în comuna Semlac din județul Arad. În 1978, când avea 19 ani, a ajuns la UTA, iar 1982 a fost transferat la Steaua.
A devenit titularul echipei și emblema câștigării CCE din 1986, prin prestația sa fenomenală din finala cu FC Barcelona, fiind primul portar din istorie care a apărat 4 lovituri de departajare în același meci.
El a fost nevoie să abandoneze cariera de fotbalist imediat după acea performanță fantastică, din cauza unui cheag de sânge la brațul drept.
A mai jucat doar la nivel amator, la Vagonul Arad, până în 1989, apoi a lucrat o vreme pentru Poliția de frontieră.