Cătălin Țepelin România - Ucraina, ultimele ore dinaintea meciului: „Ziua în care românii cer  pasiune și curaj ”
Cătălin Țepelin, redactor-șef GOLAZO.ro

Cătălin ȚepelinRomânia - Ucraina, ultimele ore dinaintea meciului: „Ziua în care românii cer pasiune și curaj

  • ​România - Ucraina la Euro 2024: avancronica emoțională scrisă de Cătălin Țepelin, redactor-șef GOLAZO.ro

E dimineață în Bavaria. Uriașul motor al economiei europene se turează disciplinat, cablat de câteva zile la încă o sursă de bunăstare - Euro 2024, și Munchenul se dezmorțește în așteptarea primului nostru meci. 

E dimineață și în România, și la Torino, și în Valencia, și în Londra. E dimineața aia în care românii de peste tot mormăie somnoroși spre șifonier „unde oi fi pus tricoul ăla galben? că trebuie să-l iau azi pe mine”

Se fac ultimele planuri, bipăie Whastapp-urile, „Marius, ne vedem în Marienplatz și de-acolo pornim cu toții spre stadion, OK?”, „vezi că am rezervat 8 locuri la terasa noastră din cartier, ne vedem pe la 3 jumate”, „băi, plecați și voi mai devreme de la muncă și veniți la mine, că facem un grătar și scot televizorul în curte”, „să mai ia cineva niște bere, să ne-ajungă, da?”. 

30.000 de români pe Allianz Arena. Și încă 3 milioane la TV!

După prânz, când se va apropia meciul, orașele din România se vor goli ușor-ușor. Se va claxona nu doar nervos, ci și în ritm de peluză, iar lumea va zori s-ajungă acasă la timp și să dea iute pe ProTV. Audiența va sări probabil de 3 milioane. Enorm!

Încă vreo 30.000 de-ai noștri vor curge în râuri galbene spre delta Allianz Arena. Un șuvoi de entuziasm și, în același timp, o nevoie dulce-dureroasă de a ne fi bine împreună. 

Percepția oamenilor trebuie să fie că tu dai totul! Toată lumea vrea să câștigăm, dar când pierzi și ai dat totul, parcă, știi, critica aia nu-i chiar critică... Cristi Chivu, fost căpitan al României

Toți oamenii ăștia care au clepsidra setată pe meci știu că suntem mici, că putem puțin și că n-avem vocația surprizelor planetare.

Dar cei mai mulți speră, în subconștient sau chiar inconștient, că naționala va juca bine la Euro. E ziua în care românii cer de la „tricolori” pasiune și curaj și dau la schimb emoție și atașament.  

FOTO: Imago Images FOTO: Imago Images
FOTO: Imago Images

România - Ucraina, ore de speranță

Într-o epocă în care hate-ul a fost normalizat de platformele de social media parcă îți e și rușine să te surprinzi emoționat în așteptarea unui meci.

Ești român, știi că sunt mai multe șanse să se termine rău. Și-atunci la ce bun să fii bun înainte, dacă la final o să te înghită tsunami-ul de critici și de „v-am zis eu că ăștia sunt niște proști?!”. 

Un pic de răbdare! Mai sunt câteva ceasuri până la meci și, dacă iese rău, o s-avem mai pe seară timp de dat cu parul. Pân-atunci, hai să mai sperăm nițel. Hai România!

Porți închise la Derby de România?  Gest inconștient: un scaun a zburat  pe lângă capul  „tușierului” la Dinamo - Botoșani
Liga 1
00:10
Porți închise la Derby de România? Gest inconștient: un scaun a zburat pe lângă capul „tușierului” la Dinamo - Botoșani
Citește mai mult
Porți închise la Derby de România?  Gest inconștient: un scaun a zburat pe lângă capul „tușierului” la Dinamo - Botoșani
Golubovic, ce gafă   VIDEO . Faza care a decis  Dinamo - Botoșani : eroarea portarului + golul fără emoții marcat de Florescu
Liga 1
27.09
Golubovic, ce gafă VIDEO. Faza care a decis Dinamo - Botoșani: eroarea portarului + golul fără emoții marcat de Florescu
Citește mai mult
Golubovic, ce gafă   VIDEO . Faza care a decis Dinamo - Botoșani : eroarea portarului + golul fără emoții marcat de Florescu
Opruț, „așteptat” de Vădana  Fundașul lui Dinamo susține că arbitrul l-a eliminat pentru  a se răzbuna : „Sunt ferm convins”
Liga 1
09:05
Opruț, „așteptat” de Vădana Fundașul lui Dinamo susține că arbitrul l-a eliminat pentru a se răzbuna: „Sunt ferm convins”
Citește mai mult
Opruț, „așteptat” de Vădana  Fundașul lui Dinamo susține că arbitrul l-a eliminat pentru a se răzbuna : „Sunt ferm convins”
MM, iritat de patron   Gestul care îl enervează: „Așa  retrogradează FCSB !”
Liga 1
09:38
MM, iritat de patron Gestul care îl enervează: „Așa retrogradează FCSB!”
Citește mai mult
MM, iritat de patron   Gestul care îl enervează: „Așa retrogradează FCSB !”
VIDEO Cum au fost primiți jucătorii lui Dinamo de galerie, după  finalul de coșmar  cu Botoșani
Liga 1
00:20
VIDEOCum au fost primiți jucătorii lui Dinamo de galerie, după finalul de coșmar cu Botoșani
Citește mai mult
VIDEO Cum au fost primiți jucătorii lui Dinamo de galerie, după  finalul de coșmar cu Botoșani
„Viața mea îi aparține!”  Fotbalistul bolnav de cancer, căruia Mircea Lucescu i-a marcat viața și cariera
Special
27.09
„Viața mea îi aparține!” Fotbalistul bolnav de cancer, căruia Mircea Lucescu i-a marcat viața și cariera
Citește mai mult
„Viața mea îi aparține!”  Fotbalistul bolnav de cancer, căruia Mircea Lucescu i-a marcat viața și cariera
Curaj și precizie  Cine este  Mihnea Rădulescu , noua senzație a Ligii 1, la doar 19 ani » Ochit deja de FCSB și Dinamo: „E remarcabil!”
Liga 1
27.09
Curaj și precizie Cine este Mihnea Rădulescu, noua senzație a Ligii 1, la doar 19 ani » Ochit deja de FCSB și Dinamo: „E remarcabil!”
Citește mai mult
Curaj și precizie Cine este Mihnea Rădulescu , noua senzație a Ligii 1, la doar 19 ani » Ochit deja de FCSB și Dinamo: „E remarcabil!”
Mesajul lui Drăgușin  Prima reacție după ce a fost  eliminat în minutul 7  în Europa League: „Veșnic recunoscător”
Europa League
27.09
Mesajul lui Drăgușin Prima reacție după ce a fost eliminat în minutul 7 în Europa League: „Veșnic recunoscător”
Citește mai mult
Mesajul lui Drăgușin  Prima reacție după ce a fost eliminat în minutul 7 în Europa League: „Veșnic recunoscător”