- România ar putea ataca preliminariile CM 2026 cu un echipament special, inspirat de Generația de Aur.
- GOLAZO.ro a aflat ce propunere are FRF din partea Joma pentru a schimba echipamentul României.
- FRF a avut pe masă o ofertă și din partea unui alt sponsor tehnic, unul dintre granzii lumii, nemții de la Puma.
România a fost printre puținele Federații care nu și-a ales un echipament special pentru turneul final din Germania. Naționala lui Edi Iordănescu a continuat cu modelul de tricouri care a adus noroc în calificări.
Nu s-a luat o decizie de schimbare nici pentru Liga Națiunilor și se așteaptă un outfit nou abia în calificările pentru Campionatul Mondial.
România, în tricouri inspirate de Generația de Aur la CM 2026
Anul acesta s-au împlinit 30 de ani de când naționala a obținut cel mai mare succes din istorie, sfertul de finală la Mondialul din Statele Unite. Iar România pregătește un tricou special, care va fi lansat la începutul anului viitor, echipament cu care vom ataca preliminariile pentru CM 2026.
Joma a propus FRF un echipament care se apropie ca design cu cel din 1994. Evident, nu va putea replica dungile marcă Adidas de pe margini, așa că le va înlocui cu niște triunghiuri albastre și roșii. Pe mâneci și la guler va avea benzi în tricolor, iar o altă noutate ar fi legată de mutarea siglei pe centru.
Joma a blocat Puma!
Parcursul bun al naționalei din ultimii doi ani a stârnit interes din mai multe părți și după mult timp, sponsorul tehnic, Joma, a avut concurent.
Puma venise cu o ofertă extrem de generoasă pentru FRF. Voia să îmbrace inclusiv loturile de juniori, masculin și feminin. Numai că în contractul cu Joma există o clauză de la începutul colaborării, prin care brandul care îmbracă naționala de 9 ani își poate asigura continuitatea contractului.
Trebuie să egaleze oferta concurenței. Iar acest lucru s-a întâmplat după ce au aflat de interesul celor de la Puma. Nemții nu au mai plusat, astfel că România va colabora în continuare cu Joma.
Puteam fi într-o galerie de celebrități
România putea intra în portofoliul Puma. Nemții au, printre alții, colaborări cu Manchester City, granzii Turciei Fenerbahce și Galatasaray, dar și cu echipe naționale precum Elveția, Austria, Ghana, Coasta de Fildeș, Islanda sau Egipt.
De numele brandului din Germania se leagă sportivi ca Neymar, Buffon, Aguero, Varane, Suarez, Reus și Usain Bolt. De la noi din țară, Universitatea Craiova este îmbrăcată în prezent de Puma.
Cel mai vechi partener al FRF
Joma este cel mai longeviv partener al federației de la București, urmând să susțină echipele naționale pentru o perioadă de cel puțin 11 ani! Contractul poate fi prelungit încă doi ani, cu acordul ambelor părți.
Firma spaniolă, cu care FRF a semnat prima oară în 2015, la doar câteva luni după ce Răzvan Burleanu a preluat șefia FRF de la Mircea Sandu. De atunci, înțelegerea a mai fost prelungită, ultima dată în 2022 până pe 31 decembrie 2026.
În decembrie aflăm grupa preliminară pentru CM 2026
Țintarul preliminariilor CM va fi stabilit oficial pe 13 decembrie, la Zurich. Preliminariile CM 2026 vor avea 12 grupe, astfel că în fiecare urnă vor fi câte 12 reprezentative. În prezent, România se află în urna a doua.
Ultimele 4 meciuri din Liga Națiunilor sunt extrem de importante și pentru a câștiga grupa, dar și pentru a ne păstra poziția între primele 24 de naționale europene, implicit, să rămânem în urna a doua la tragerea la sorți.
Primele echipe sub linia primelor două urne sunt acum Slovenia, Scoția, Irlanda, Finlanda, Georgia și Albania. Pentru ca România să nu cadă mai jos de locul 24 e nevoie să facem obligatoriu cel puțin 10 puncte (adică 3 victorii și un egal).
Lista jucătorilor convocați pentru meciurile cu Cipru și Lituania
PORTARI
Florin NIȚĂ (Damac | Arabia Saudită, 26/0), Horațiu MOLDOVAN (Sassuolo | Italia, 11/0), Ștefan TÂRNOVANU (FCSB, 2/0)
FUNDAȘI
Andrei RAȚIU (Rayo Vallecano | Spania, 23/1), Cristian MANEA (FC Rapid 1923, 25/2), Andrei BURCĂ (Baniyas | EAU, 33/1), Radu DRĂGUȘIN (Tottenham | Anglia, 23/0), Virgil GHIȚĂ (Cracovia | Polonia, 1/0), Alexandru PAȘCANU (FC Rapid 1923, 0/0), Nicușor BANCU (Universitatea Craiova, 41/2), Alexandru CHIPCIU (Universitatea Cluj, 45/6)
MIJLOCAȘI
Deian SORESCU (Gaziantep | Turcia, 19/0), Dennis MAN (Parma | Italia, 30/8), Nicolae STANCIU (Damac | Arabia Saudită, 76/15), Răzvan MARIN (Cagliari | Italia, 61/7), Marius MARIN (Pisa | Italia, 24/0), Darius OLARU (FCSB, 22/0), Adrian ȘUT (FCSB, 2/0), Ianis HAGI (Rangers | Scoția, 41/5), Florinel COMAN (Al-Gharafa | Qatar, 18/1), Valentin MIHĂILĂ (Parma | Italia, 26/5), Alexandru MITRIȚĂ (Universitatea Craiova, 20/4)
ATACANȚI
George PUȘCAȘ (Bodrum | Turcia, 45/11), Denis ALIBEC (Farul Constanța, 40/5), Denis DRĂGUȘ (Trabzonspor | Turcia, 17/4)
Programul României în Liga Națiunilor
- Sâmbătă, 12 octombrie: Lituania – Kosovo (16:00), Cipru – ROMÂNIA (21:45)
- Marți, 15 octombrie: Lituania – ROMÂNIA, Kosovo – Cipru (21:45)
- Vineri, 15 noiembrie: Cipru – Lituania (19:00), ROMÂNIA – Kosovo (21:45)
- Luni, 18 noiembrie: Kosovo – Lituania, ROMÂNIA – Cipru (21:45)