- U CLUJ - RAPID 2-1. Marian Mihail, directorul executiv al giuleștenilor, a comentat penalty-ul refuzat Rapidului în minutul 84.
- Oficialul echipei din București vorbește despre o lipsă de transparență în privința modului în care sunt făcute delegările arbitrilor: „Nu înțelegem cum s-a ajuns la împerecherea asta Cojocaru - Marcu”.
Rapid a cerut penalty pe finalul partidei de pe Cluj Arena, când scorul era 2-1 pentru gazde.
„Centralul” Adrian Cojocaru a lăsat jocul să continue după contactul dintre Van der Werff și Manea, iar Rapid îl acuză pe Claudiu Marcu, aflat în camera VAR, că nu a intervenit.
U CLUJ - RAPID 2-1. Marian Mihail: „La arbitri e stat în stat”
„Am rămas la fel de supărați, ne-am culcat supărați, ne-am trezit supărați, probabil că și suporterii la fel.
Poți să accepți o greșeală, cu greu, dar nu înțeleg. Arbitrul era la 7-8 metri de fază!
E foarte greu de văzut mecanismul din jur. Arbitrii sunt stat în stat, sunt arbitrii care conduc arbitrajul, hotărăsc cine devine arbitru, cine e promovat, cine e retrogradat.
În cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, la judecători, măcar mai ai un reprezentat al societății civile, mai știi ce se întâmplă. Aici, nu.
Nu putem să înțelegem cum s-a ajuns la împerecherea asta Cojocaru - Marcu, «central» - VAR. Nu știu pe ce criterii, durează de foarte mult timp această lipsă de transparență”, a declarat Mihail în cadrul emisiunii Digi Sport Matinal.
Directorul executiv al Rapidului: „U Cluj de acum seamănă cu Oțelul Galați din 2010/11”
Oficialul Rapidului spune că, atâta vreme cât nu va fi explicat modul în care sunt făcute delegările, nu-l împiedică nimic să creadă că Universitatea Cluj este ajutată de arbitri. A făcut aluzie la titlul cucerit de Oțelul Galați în sezonul 2010/11.
„Nu e o chestiune personală. Vis-a-vis de ecusoanele FIFA e ceva acceptat, mai departe nu mai știu.
Nu știu dacă m-a arbitrat arbitrul de pe locul 16 sau 6. Nu știu dacă cel de la VAR e cel mai bun la VAR sau nu. Nu știu dacă delegările sunt făcute să dea cei mai incomozi arbitri.
Dacă aveau niște transparență, aș fi putut să știu. Dar nu mă împiedică nimic să cred că Clujul de acum seamănă cu Galațiul din 2010/11.
Structura regulamentară din prezent nu permite lucrul acesta. Dacă cineva jignește antrenorul am o procedură și pot să cer, în cazul arbitrilor nu pot face contestație. Revin la judecători, pe ei poți să îi refuzi? Pe arbitri nu.
Să încercăm să schimbăm pe viitor, să reechilibrăm forțele, să includem și pe cineva din partea cluburilor în comisiile CCA”, a mai spus Mihail.
Astfel de momente te inflamează și mai mult. Poate și Șumudică, dacă nu era meciul cu Buzău, poate nu era atât de ferm aseară. Marian Mihail, director executiv Rapid